Ανακοινώσεις

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ

Προτάσεις για ψεκασμό και λίπανση από την έμπειρη ομάδα των γεωπόνων μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ

Προτάσεις για ψεκασμό και λίπανση από την έμπειρη ομάδα των γεωπόνων μας.

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.-ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΤΕΟ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ

Πέρασες ΚΤΕΟ το ψεκαστικό σου;

26η ΕΚΘΕΣΗ AGROTICA 2016!!

Δημοσιεύθηκε στις 16 Jan 2016
26η ΕΚΘΕΣΗ AGROTICA 2016!!

ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΟΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΙΣ RINIERI

Δημοσιεύθηκε στις 18 Nov 2015
ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΚΟΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΔΙΑΝΟΜΕΙΣ RINIERI

Οι δενδροκομικοί λιπασματοδιανομείς της εταιρείας "RINIERI" είναι μηχανήματα, ιδανικά για δέντρα με αναπτυγμένο ριζικό σύστημα.

Επιτυγχάνουν την απευθείας ενσωμάτωση του κοκκώδους λιπάσματος, στο κέντρο, μεταξύ δύο σειρών δέντρων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η απορρόφηση του Καλίου και του Φωσφόρου, που στην περίπτωση της επιφανειακής λίπανσης, θα χανόταν περίπου το 80%.

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΡΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.

Με επιτυχία στέφθηκε η παράδοση του αυτοκινούμενου συλλεκτικού μηχανήματος καρυδιών "S 1702" στα κτήματα του καρυδοπαραγωγού Κωνσταντίνου Γκόνου στους Νερόμυλους της περιοχής Πέλλας. Το μηχάνημα αυτό είναι αυτοκινούμενο, διαθέτει 18 Hp κινητήρα και έχει απόδοση 4 στρέμματα την ώρα περίπου. Τα καρύδια συλλέγονται σε πλάτος εργασίας1,5 μέτροκαι αφού κοσκινιστούν και φυσηχτούν για την απομάκρυνση των φύλλων και των κλαδιών οδηγούνται καθαρά σε τελάρα στο πίσω μέρος της μηχανής.

Έχοντας υπό τη διαχείρισή του μια έκταση 175 στρεμμάτων καρυδιών, κρίθηκε για τον συγκεκριμένο παραγωγό επιτακτική η ανάγκη εκμηχάνισης της συλλογής από το έδαφος. Με μία εκτίμηση κόστους συλλογής καρυδιού από το έδαφος  στα 75 €/ στρέμμα, το μηχάνημα αυτό επιτυγχάνει περίπου 11.000 € οικονομία ετησίως με αποτέλεσμα το μηχάνημα να αποσβένεται σε δύο μόλις χρόνια.

Οι νέες συνθήκες της οικονομίας επιβάλλουν σε μία χώρα σαν την Ελλάδα με μικρή μέση ιδιοκτησία γης την ενταντικοποίηση της καλλιέργειας λέει οΓιώργος Σαμαντάς, Μηχ/γος Μηχ/κός της εταιρίας ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. Μια καλλιέργεια 50 στρεμμάτων καρυδιών μπορεί να αποτελέσει μια 100% βιώσιμη επιχείρηση αποφέροντας στον παραγωγό περίπου τα 40.000 € καθαρό ετήσιο εισόδημα. Εάν δε υλοποιηθεί επένδυση σε δονητικό μηχάνημα και μηχάνημα συλλογής από το έδαφος τότε το εισόδημα εκτοξεύεται σε 46.000 € περίπου.

Το συλλεκτικό μηχάνημα "S 1702" είναι της γνωστής γαλλικής εταιρίας AMB ROUSSET που προσφέρει αξιόπιστες λύσεις για την καλλιέργεια του καρυδιού και την επεξεργασία του για πάνω από 30 χρόνια. Η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την ελληνική αγορά.