Οικολογικό Κρασί & Βιολογική Καλλιέργεια

Οικολογικό Κρασί & Βιολογική Καλλιέργεια

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

19.00 Κωδικός προϊόντος: ΓΒ.03.013 Βάρος προϊόντος: 2 Kg
+
-
Προσθήκη στα αγαπημένα μου προϊόντα

Περιγραφή προϊόντος:

Χρονολογία έκδοσης: 03 2009

ISBN: 9789603517849

Σχήμα: 17Χ24

Σελίδες: 160

Κατηγορία είδους: ΒΙΒΛΙΟ

Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Κωδικός Προϊόντος: 2141

Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

 

Βήμα-βήμα οδηγίες για την παραγωγή εύγευστου και υψηλής ποιότητας ΚΡΑΣΙού, χωρίς χημικά και επιβλαβή πρόσθετα. Θα ανακαλύψετε πολλά μικρά μυστικά για κάθε στάδιο παραγωγής του ΚΡΑΣΙού, από την επιλογή του μούστου και του δοχείου φύλαξης, μέχρι την οινοποίηση και την εμφιάλωση, που θα σας εξασφαλίσουν άριστο αποτέλεσμα!

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος 9

ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Τι είναι το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΑΣΙ 13
Η Ποιότητα του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟύ ΚΡΑΣΙού 14
Κανονισμοί Βιολογικής Οινοποίησης 17
Οργανισμοί Πιστοποίησης και Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων 19
Επιτρεπόμενα Προϊόντα στη Βιολογική Γεωργία 20
Εξοπλισμός Οινοποίησης 23
Βιολογική Καλλιέργεια Αμπελιού 26
Φυτοπροστασία της Βιοκαλλιέργειας 29
Ποικιλίες Κατάλληλες για Οινοποίηση 44


ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Προετοιμασία πριν την Οινοποίηση 59
Το Σταφύλι 60
Ο Μούστος 67
Ο Τρύγος 71
Διόρθωση της Σύστασης του Μούστου 74
Οικολογική Οινοποίηση 80
Λευκή Οινοποίηση (για λευκά ΚΡΑΣΙά) 86
Ερυθρή Οινοποίηση (για κόκκινα-μαύρα ΚΡΑΣΙά) 93
Άλλα Είδη ΚΡΑΣΙών 101
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά του ΚΡΑΣΙού 105
Γευσιγνωσία 109
Tο Γλωσσάρι του ΚΡΑΣΙού 111
Ασθένειες και Αλλοιώσεις των ΚΡΑΣΙών 117
Κρασί και Υγεία 122


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Αναλύσεις - Μετρήσεις στο Μούστο και στο ΚΡΑΣΙ 127
Πινακες 135
Κοινοτικη Νομοθεσία 140
Οι Κυριότερες Προσβολές στο Αμπέλι σε Φωτογραφίες 152
Βιβλιογραφία 158


Άλλα προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν στην ίδια κατηγορία