Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"

Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
Ψαλίδι Εμβολιασμού "P 200"
31.50 -10% Αρχική τιμή: 35.00 € Κωδικός προϊόντος: ΓΕ.01.491 Βάρος προϊόντος: 1 Kg
+
-
Προσθήκη στα αγαπημένα μου προϊόντα

Περιγραφή προϊόντος:

Το χειροκίνητο εμβολιαστήρι P200 είναι μια πένσα ικανή να εκτελέσει 4 τύπους εμβολιασμού: αγγλικός εμβολιασμός με διπλή γωνία, τύπου Ω, τύπου V, τύπου πλακίτη.

Με ένα μόνο ψαλίδι εμβολιασμού μπορείτε να επιτύχετε 4 διαφορετικούς τρόπους τομής καθώς διαθέτει λάμες που μπορούν εύκολα να αλλάξουν. Απλά ξεβιδώνετε τις δύο βίδες που βρίσκονται στην κεφαλή και τοποθετείτε τη λεπίδα της αρεσκείας σας.

Με την επιλογή των 4 τρόπων τομής καλύπτονται οι διάφορες ανάγκες των φυτών που αποκρίνονται διαφορετικά όταν κόβονται, έτσι ώστε να μπορείτε να εργαστείτε σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, ακτινίδια, λουλούδια κ.λπ.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ V

Αυτός ο τρόπος είναι ένας από τους παλαιότερους και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα. Μπορεί να εξασκηθεί καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπαυσης των φυτών, αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται πραγματοποιώντας τον εμβολιασμό στην αρχή της περιόδου ανάπαυσης (Οκτώβριος-Νοέμβριος) ή, ακόμη καλύτερα, πριν από τη φάση ανάκαμψης της άνοιξης (Φεβρουάριος). Με αυτόν τον τρόπο, ξεπερνά τον κίνδυνο του κρύου τον χειμώνα που περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίες.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΓΩΝΙΑ

Ο Αγγλικός τύπος εμβολιασμού με διπλή γωνία γεννήθηκε στην αμπελουργία, αλλά έκτοτε εξαπλώθηκε στην καλλιέργεια φρούτων και είναι κατάλληλος για όλα τα είδη δέντρων. Έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας και ελαχιστοποιεί τα σημάδια και τις πληγές μεταξύ του ριζικού υλικού και του εμβόλιμου τμήματος. Αυτή η μεγάλη επιφάνεια επαφής είναι ο λόγος για το υψηλό ποσοστό επιτυχίας αυτού του τύπου μοσχεύματος. Η διαφορά μεταξύ απλής και διπλής γωνίας (τύπου Ζ) έγκειται στην παρουσία ή απουσία της ενδιάμεσης κοπής που έχει λειτουργία μηχανικού τύπου. Αυτή η περικοπή δημιουργεί έναν σύνδεσμο που μπλοκάρει το μπόλι έτσι ώστε να μην κινείται. Εφαρμόζεται σε νεαρά φυτά που έχουν διάμετρο μεταξύ 0,5 και 1,5 cm. Η διάμετρος του κλαδιού και του μοσχεύματος  πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά για να ταιριάζει πλήρως και να καλύπτει το ένα κομμάτι το άλλο.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ Ω

Το μπόλιασμα τύπου ωμέγα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στα αμπέλια και τις τριανταφυλλιές, τα οποία, που μόλις κοπούν, έχουν σημαντική απελευθέρωση χυμού. Για να διευκολυνθεί η ριζοβολία, προχωράμε με την τομή τύπου Ω που δημιουργεί μια κοπή σε σχήμα οφθαλμού που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή της λέμφου και να επιτρέψετε καλή επούλωση στο μέλλον. Αυτός ο τύπος εμβολιασμού συνιστάται ιδιαίτερα στην αρχή της περιόδου ανάπαυσης των φυτών (Οκτώβριος-Νοέμβριος), αλλά μπορεί επίσης να ασκηθεί στη φάση ανάκαμψης την άνοιξης (Φεβρουάριος).

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΛΑΚΙΤΗ

Σε αυτόν τον τύπο εμβολιασμού, τον πλακίτη ενοφθαλμισμό, αφαιρούμε τμήμα φλοιού σε σχήμα ορθογωνιού από το σημείο εμβολιασμού από το υποκείμενο καρποφόρο δέντρο. Αντίστοιχα, αφαιρούμε ως εμβόλιο, ανάλογο ορθογώνιο τμήμα φλοιού που περιέχει περισσότερους από ένα οφθαλμούς από τον βλαστό της επιθυμητής ποικιλίας του καρποφόρου δέντρου. Εφαρμόζουμε προσεκτικά το εμβόλιο πάνω στο ανάλογο σημείο του υποκειμένου που αφαιρέθηκε το τμήμα φλοιού και στη συνέχεια το δένουμε αρκετά σφικτά για να έχουμε επιτυχία στον εμβολιασμό. Η εποχή για αυτόν τον τύπο εμβολιασμού μπορεί να είναι τόσο η άνοιξη όσο και τα τέλη του καλοκαιριού και ως εκ τούτου διακρίνεται στον εμβολιασμό με βλαστό και στον εμβολιασμό με αδρανές μπουμπούκι.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:

Για τη διεξαγωγή του εμβολιασμού, η διαδικασία είναι πολύ απλή: γίνεται κοπή στο κυρίως φυτό και πετάμε το κομμάτι που κόψαμε. Με τον ίδιο τρόπο κοπής κόβουμε το μόσχευμα από το φυτό της αρεσκείας μας και το κρατάμε. Το μόνο που μένει είναι να ενώσουμε τώρα το μόσχευμα στο δένδρο που θέλουμε να εμβολιάσουμε. Είναι σημαντικό η υποδοχή του δέντρου που θα εμβολιάσουμε να μην είναι ποτέ μικρότερη από το μόσχευμα αλλά μεγαλύτερη ή του ίδιου μεγέθους. Στην πραγματικότητα, ακόμη και αν το μόσχευμα είναι μικρότερο από την υποδοχή του μητρικού φυτού, αρκεί να ταιριάξει στη μία πλευρά μόνο έτσι ώστε το εσωτερικό των 2 φλοιών να ακουμπάει για να μπορεί να λάβει χώρα η ανταλλαγή χυμών. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα καλό θα είναι να επιλέξετε ένα μόσχευμα περίπου 12 cm και να βεβαιωθείτε ότι έχει τουλάχιστον 2/3 οφθαλμούς. Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι, παρόλο που το κόψιμο με το εμβολιαστήρι είναι μεγάλης ακρίβειας, το μόσχευμα πρέπει πάντα να σταθεροποιείται και να δένεται επάνω στο δέντρο, επειδή αυτό που κάναμε εξακολουθεί να είναι μια ανοιχτή πληγή στο φυτό που πρέπει να θεραπευτεί. Για να γίνει αυτό, υπάρχει ένα πλήθος προϊόντων στην αγορά, από κόλλες/πάστες για την επούλωση της πληγής, καθώς και ταινίες για δέσιμο της περιοχής που εμβολιάσατε.

Χάρη σε αυτό το ψαλίδι, μπορείτε επίσης να βάλετε μόσχευμα σε μικρά φυτά ή σε νεαρά κλαδιά με μεγάλη ακρίβεια, χωρίς να χρειάζεται να κόψετε ολόκληρο το φυτό έχοντας έτσι το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να το σώσετε εάν ο εμβολιασμός αποτύχει.

Το ψαλίδι αυτό είναι πολύ ανθεκτικό καθώς στον πυρήνα του είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και το κυρίως σώμα του ενισχυμένο από νάυλον και γυαλί. Το μόνο σημείο που φθείρεται με τον καιρό είναι οι λάμες του οι οποίες αλλάζουν και μπορούν εύκολα αντικατασταθούν με καινούριες.

 

 


Άλλα προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν στην ίδια κατηγορία