Ατταπουλγίτης Κοκκώδης AGLEV 100(3 έως 5mm) 25Kg

Ατταπουλγίτης Κοκκώδης AGLEV 100(3 έως 5mm) 25Kg

Click on the photo to zoom

16.00 Product code: ΓΦ.15.028 Product weight: 25 Kg Product dimensions: 14Χ61Χ40 cm
+
-
Add to my favorite products

Product description:

Ο ατταπουλγίτης είναι πολλαπλά χρήσιμος στη γεωργία που με απλά λόγια κάνει ότι ακριβώς κάνει και η προσθήκη της κοπριάς (αυξάνει τη γονιμότητα των χωραφιών) με τη διαφορά ότι ενώ η κοπριά το κάνει για 2-3 χρόνια, ο ατταπουλγίτης το κάνει για πολλά χρόνια.

 Συγκεκριμένα για τις κοκκομετρίες που προορίζονται για εδαφοβελτίωση(AGLEV SI 100, AGLEV SI 200) (κοκομμετρία φακής & άμμου):

 • Εφαρμογή ατταπουλγίτη οποτεδήποτε μέσα στο χρόνο ισχύει για τα επόμενα 5 χρόνια.
 • Αυξάνει την ικανότητα του εδάφους να συγκρατεί θρεπτικά στοιχεία (εδαφοβελτιωτικό)
 • Μειώνει τις απώλειες σε θρεπτικά στοιχεία κάνοντας τις λιπάνσεις πιο αποτελεσματικές και οικονομικά συμφέρουσες για τον παραγωγό (μεγαλύτερη παραγωγή με λιγότερα λιπάσματα, μέχρι και 25% λιγότερα αζωτούχα λιπάσματα)
 • Θέτει τα θρεπτικά στοιχεία σταδιακά στη διάθεση των φυτών // Αυξάνει τη διαθεσιμότητα φωσφόρου (μέχρι και 89%) και καλίου
 • Αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης νερού και την ομοιόμορφη διανομή του στο χωράφι

Αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης υγρασίας του εδάφους μειώνοντας σημαντικά τη χρήση νερού, μειώνει την υδροφοβικότητα

 • Εξουδετερώνει τα όξινα συστατικά
 • Καθαρίζει το έδαφος από τοξικά υλικά και μέταλλα
 • Προστατεύει τις καλλιέργειες (ρίζα και φύλλωμα) από τις ασθένειες του εδάφους και του φυλλώματος (σηψιρριζίες, νηματώδεις, μύκητες)
 • Προστατεύει τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς του εδάφους
 • Βελτιώνει τη δομή του εδάφους , επειδή επιτυγχάνεται καλύτερος αερισμός με αποτέλεσμα να αυξάνεται το πορώδες. Επίσης διεγείρει την ανάπτυξη βαθύτερης ρίζας.
 • Είναι 100% φυσικό προϊόν και επομένως ενδείκνυται και για βιολογική γεωργία (Κανονισμός ΕΚ 889/2008)
 • Έχει χαμηλό κόστος εφαρμογής
 • Αυξάνει την παραγωγή, μειώνει το κόστος και βελτιώνει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων

Δοσολογία: 

Εφαρμογή με Ριζοπότισμα σε : 3-5 kg/στρέμμα για όλες τις καλλιέργειες.

Πρέπει να γνωρίζουμε τη μηχανική σύσταση του εδάφους, δηλ. πόση άμμο, άργιλο και ιλύ έχει το χωράφι μας. Από εκεί θα εξαρτηθεί αν θα χρησιμοποιήσουμε λεπτόκοκκο ή χονδρόκοκκο ατταπουλγίτη, όπως επίσης και σε ποια ποσότητα. Με την προσθήκη ατταπουλγίτη στα γεωργικά εδάφη, βελτιώνεται το ριζικό σύστημα των φυτών και αυξάνεται η παραγωγή.

Ενσωμάτωση στο έδαφος

Ο ατταπουλγίτης σκορπίζεται σε όλη την επιφάνεια του χωραφιού και ενσωματώνεται με φρέζα για να πάει σε όλη τη μάζα του εδάφους που εκμεταλλεύονται οι ρίζες των φυτών. Οι ποσότητες εφαρμογής ποικίλουν ανάλογα με την κοκκομετρία του ατταπουλγίτη, αλλά και την περιεκτικότητα του εδάφους σε οργανική ουσία. Όσο πιο λεπτόκοκκο το υλικό, τόσο λιγότερη ποσότητα χρειάζεται. Σε βαριές καλλιέργειες, συνιστάται η χρήση χοντρόκοκκου υλικού. Καλύτερα να εφαρμοστεί πριν τη φύτευση των πολυετών καλλιεργειών, γίνεται όμως και στην πορεία.

Ο τεχνικός μας σύμβουλος θα σας υποδείξει τον κατάλληλο τύπο ατταπουλγίτη ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του χωραφιού σας. Σκορπίστε 1-2kgατταπουλγίτη από τον τύπο που θα σας υποδείξουμε στην προβολή της κόμης των δένδρων σας στο έδαφος και ενσωματώστε το με μια φρέζα σε βάθος 10-15 εκατοστά του εδάφους. Ένας πιο εύκολος τρόπος είναι να σκορπίσετε το υλικό στη μέση των διαδρόμων και σταυρωτά και μετά να περάσετε με τη φρέζα από τους ίδιους διαδρόμους για ενσωμάτωση. Μπορείτε να συνδυάσετε την εφαρμογή του ατταπουλγίτη με το σκόρπισμα και των λιπασμάτων. Αν έχετε νερό, κάντε και ένα πότισμα για να γεμίσετε τα παγούρια του ατταπουλγίτη με νερό και θρεπτικά στοιχεία ή κάντε το λίγο πριν από κάποιες βροχές που αναμένονται.

 

Ενδεικτικές δοσολογίες για κάθε καλλιέργεια:

Δημητριακά              75-100 kg/στρ

Φυτά βιομηχανίας     100-150 kg/στρ

Λαχανικά                 100-200 kg/στρ

Αμπέλια                   100-150 kg/στρ

Φράουλες                100-150 kg/στρ

Εσπεριδοειδή            1-2 kg/δένδρο

Η ενδεικνυόμενη δοσολογία για τις κοκκομετρίες που προορίζονται για εδαφοβελτίωση(AGLEV SI 100, AGLEV SI 200)  0,15-0,30kg / στρέμμα ανάλογα με το βάθος της ανάμιξης ανεξαρτήτως καλλιεργειών . Στην κοκκομετρία για ψεκασμό (AGLEV SI 300) 15-20kg/ 1000lt. Επίσης η κοκκομετρία αυτή συνοδεύει άριστα ραντίσματα χαλκού και θειάφισμα.

 Ενδεικτικά: στην ντομάτα 48-52%, στα σταφύλια 48-66%, στα ακτινίδια 45%, στο σιτάρι 29%-57%, στο ρύζι 34%, στο καλαμπόκι 50%, στο βαμβάκι 17%, στο τριφύλλι 85%

 


Other products that might interest you in this category